Wij zijn er voor diegene waarvoor de stap net iets te groot is om geheel zelfstandig te wonen.
TheodorushoeveHoofdstraat 24
9443 PA Schoonloo
06 538 00 923
info@theodorushoeve.nl

Procedure aanmelding en intake

Wil je een aanmelding of intake inplannen?
Ben jij enthousiast geworden over het wonen op de Theodorushoeve?

Neem dan contact met ons op (binnen 5 werkdagen ontvang jij reactie op jouw e-mail).

Tijdens een eerste telefonisch of één op één gesprek wordt geïnventariseerd en in grote lijnen vastgesteld of jouw zorgvraag aansluit bij de doelgroep en het aanbod van de Theodorushoeve.
Is dit het geval? dan zal er een intake plaatsvinden.

Wanneer er sprake is van een wachtlijst dan wordt dit gelijk aan jou gemeld.

Kennismaken en intake

Wanneer een deelnemer zich wil aanmelden vindt er een eerste kennismakingsgesprek plaats.
Met deelnemer en/of vertegenwoordiger en de medewerkers van de Theodorushoeve.

Aan dit eerste gesprek is ook een rondleiding over onze boerderij gekoppeld. Zo kan een deelnemer ook een eigen indruk opdoen. In dit eerste gesprek zal er  gepraat worden over de dagbesteding-aanvraag en het aanbod van onze activiteiten.

Na dit eerste gesprek wordt dan ook duidelijk of het aanbod van zorgboerderij de Theodorushoeve aansluit bij de doelen en verwachtingen van de deelnemer.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de wensen, ervaringen en vaardigheden van de deelnemer. Ook de mogelijkheden die de begeleiding van zorgboerderij de Theodorushoeve te bieden hebben komen allemaal in het eerste gesprek aan bod.

De motivatie van de deelnemer is heel belangrijk.
Inzicht, de mate van zelfstandigheid, het vermogen te kunnen samenwerken en enthousiasme zijn o.a. van grote invloed op de mogelijkheden die de deelnemer heeft.

Aan de hand van een vragenformulier zal de intake plaatsvinden en kunnen er concrete afspraken worden gemaakt. Wij vinden het belangrijk om vertegenwoordiger en- of persoonlijk begeleider bij deze intake te betrekken. Er kan dan aanvullende informatie gegeven en ontvangen worden. Vaak heeft de deelnemer al een voorgeschiedenis met betrekking tot zorg en hulpverlening.
Ook is het belangrijk om inzicht te hebben over de huidige leef, woon- situatie van de deelnemer en zijn/haar sociale netwerk.

Chat openen
1
Stel gerust uw vraag ►
Hallo, Waar mee kunnen wij u helpen?